+359 884 707 626 +359 988 792 034 082 828 013 diron@abv.bg
+359 884 707 626 +359 988 792 034 082 828 013 diron@abv.bg

ВЕЛИКДЕН на о. Корфу

0
Цена
519 лв.
Цена
519 лв.
Име*
Електронна поща
Телефон*
Дата на пътуване*
Запитване*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2416

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас

+359 82 828 013

diron@abv.bg

4 дни, 3 нощувка
Подробна информация

Русе – о. Корфу – Русе

Дати

16.04. – 20.04.2020 – Великден

Място на отпътуване

Русе

Час на отпътуване

17.00ч

Цената включва

  • транспорт с комфортен автобус, магистрални и пътни такси
  • 3 нощувки в хотел 3 +* на база Ол Инклузив (ALL) – закуска, обяд, вечеря и включени местни алкохолни и безалкохолни напитки;
  • медицинска застраховка
  • екскурзоводско обслужване
  • задължителна туристическа такса

Цената не вкючва

  • доплащане за ползване на двойна стая като единична- 98 лв.
  • деца до 11 г. с легло при двама възрастни в стая плащат настаняване 219лв.
  • Обзорна Екскурзия на Корфу с включена входна такса за двореца Ахилио - 15 евро
  • разходи от личен характер и други неотбелязани в офертата

Офертата е валидна при минимален брой на участници от 40 души.

Програма

1 ден /16.04.20 /: Русе - о. Корфу

Отпътуване от Русе. Вечерта преминаване на ГКПП Кулата – Солун – Козани – Гравена – Йоанина – Игуменица. Нощен преход.

2 ден /17.04.20 /: ВЕЛИКИ ПЕТЪКо. Корфу

Около 12.00 ч. – пристигане в Игуменица. Пътуване (около 1 ч 30 мин.) с ферибот Игуменица – остров Корфу. Настаняване в хотела. Обядваме. Кратка почивка, след което отпътуваме за столицата Керкира, за да вземем участие в празничничните Великденски шествия и тържества. От всяка църква се вадят мощите на светци, икони и други свещенни предмети и из улиците тръгват шествия, съпроводени от духови и филхармонични оркестри. Носят се специални платформи, украсени с цветя, наричани „епитафии“, символизиращи Тялото Христово, положено в Пещерата след смърта му. Музиката свири траурни маршове на Верди и Шопен. Това продължава до 22:00ч., но групата се прибира в хотела за вечеря. Нощувка.

3 ден /18.04.20 /: ВЕЛИКА СЪБОТАо. Корфу

Закуска. 8:30 отпътуваме за столицата Керкира, тъй като в 09:00ч. започват Празничините Великденски тържества с процесия с мощите на Св. Спиридон от едноименната църква. Оркетър води шествието, а хората наоколо хвърлят карамфили, които да постелят пътя му. Този обичай идва от венецианското владичество. В 11:00ч. музиката спира заместена от оглушителния шум от хвърлянето на разбиващи се глинени съдове, хвърляни от прозорците на сградите около Спинада. Обичаят е свързан със спомена за радостта на Богородица и Мария Магдалена, когато първи виждат празния отворен гроб на Христос. Има и друго поверие- пълните с вода делви, разбивайки се шумно, прогонват злото. Стар обичай е да се вземе парче от счупените делви за късмет и здраве до следващата година.
Връщане в хотела за обяд. Свободно време. Вечеря.
23:00ч. Възможност за посещение на Великденските тържества с уникално светлинно шоу и ПРАЗНИЧНА ВЕЛИКДЕНСКА СЛУЖБА на площада. Великденската Вечер (събота) се празнува на площада Спинада (след пасхалната литургия) с пиршества и танци, театрални фантасмагории. В 23,30 ч. всички се събират на централния площад Спианада, за да чуят литургията. От църквата Св. Параскева се изнася осветената свещ, от която всички взимат огън. Започва уникално светлинно шоу. В продължение на 20 минути небето е огряно от стотици фойерверки, отразяващи се във водите на Йонийско море, докато музиката на трите оркестъра се слива с тържествените звуци на църковното песнопение, оповестявайки Възкресението Христово. В заведенията наоколо се сервира „цилихурда” – специална Великденска супа. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден /19.04.20/: ВЕЛИКДЕНо. Корфу

Закуска. Великденски обяд с много музика и танци. Празничното меню включва гръцка супа „магирица“ и печено агне. С великденската супа магирица символично се преминава от 40 дневния пост. Това е типична гръцка великденска агнешка супа, която се приготвя в събота и се консумира на Великден, заедно с червени яйца, козунак(цюреки), сирене фета и зелена салата.
Свободно време. Вечеря. Нощувка.

5 ден /20.04.20- понеделник/:о. Корфу - Русе

Закуска. Освобождаване на хотела.
Отпътуване от Корфу с ферибот (около час и половина). Вечерта – пристигане в Русе
* По желание панорамна обиколка на гр. Корфу – доплащане 15 евро (цената включва транспорт по програмата, местен екскурзовод на български и таксата за вход в двореца Ахилион, построен от Императрица Елизабет, известна като Сиси). Обиколката на града започва от най-големия площад Еспланада – сърцето на града. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, копие на Парижката улица Риволи, Старата Крепост, портата Свети Георги, църквата Свети Спиридон, закрилник на острова. Свободно време за разходка из най – стария квартал Кампиело /около 4 часа/. Свободно време в града. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Карта

Снимки