+359 884 707 626 +359 988 792 034 082 828 013 diron@abv.bg
+359 884 707 626 +359 988 792 034 082 828 013 diron@abv.bg

Празник на лалето в ИСТАНБУЛ

0
Няма места
339 лв.
Няма места
339 лв.
Име*
Електронна поща
Телефон*
Дата на пътуване*
Запитване*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

3118

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас

+359 82 828 013

diron@abv.bg

5 дни, 2 нощувки
Подробна информация

ИСТАНБУЛ – градът на два континета

Цена: 339 лв. /на човек при настаняване в двойна стая/

 

Дати

09.04. – 12.04.2020г.

23.04. – 26.04.2020г.

Място на отпътуване

Русе

Час на отпътуване

21.00ч

Цената включва

  • Транспорт с луксозен автобус *** /климатик, видеосистема, мини бар/
  • 2 нощувки със закуски в хотел***/**** (при настаняване в двойна или тройна стая; )
  • Всички входни такси и екскурзии по програмата
  • Гранични и пътни такси
  • Застраховка «Медицински разходи и злополука в чужбина»
  • Екскурзоводско обслужване от местен екскурзовод на български език

Цената не вкючва

  • Вечеря в атракционно заведение – 30 евро - по желание
Програма

I ден – 09.04.2020

Тръгване от Русе от 21:00 часа. Преминаване през ГКПП Лесово.

II ден – 10.04.2020

Пристигане в Истанбул около 9 часа. Настаняване в хотела /ако има свободни стаи в момента на пристигане/, туристите се настаняват веднага, ако няма свободни стаи – свободно време и настаняването става след 14,00ч./ Кратка почивка. Панорамна обиколка на гр. Истанбул с местен екскурзовод на български език – тръгване от хотела, пристигане в кв.» Султан Ахмет». Тук се посещава Хиподрума с Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм II, Синята Джамия, църквата Света София и стария султанския дворец Топкапъ Сарай / наричан още «Високите порти»/. Това е eдин от най-древните и големи дворци в света, център на държавното управление на една от трите най-могъщи империи – Османската – в продължение на 400 години, притежаващ голяма колекция от порцелани, одежди, оръжия, щитове, брони, османски миниатюри и стенни украшения. Туристическата обиколка продължава с преминаване в азиатската част на града по въжения мост над пролива “Босфора” – посещава се местността Чамлъджа, където туристите могат да пийнат чай или кафе, да хапнат нещо, след това, отново по Въжения мост, туристите се връщат в Европейската част на Истанбул за да се посети бълг. църква „Св.Стефан”. Връщане в хотела***/****. Той е уникално разположен в централната туристическа и търговска част на града.
Свободно време за вечерна разходка или за посещение на Капалъ Чаршия. Нощувка в хотел 3/4 звезди.

III ден – 11.04.2020

Закуска.Денят започва с трансфер /с автобус и лицензиран екскурзовод на български език през целия ден/ до пристанището. Разходка с корабче по Босфора и посещение на Двореца “Долмабахче сарай”. Туристите са отново в автобуса за посещение на известната атракция – небостъргача „Сапфир” – най-високата жилищна сграда в Европа. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. Туристите ще имат възможност да се качат до Панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва и с възможност за включване в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул и запознаване с неговите забележителности и уникални места- /срещу допълнително заплащане/.
Денят завършва с възможност за посещение на ресторант с вечеря и фолклорна шоу програма с ориенталски танци – /срещу допълнително заплащане/. Нощувка в хотела.

IV ден – 12.04.2020

Закуска. Освобождаване на хотела.Разходка до парка ЕМИРГАН (парка на лалетата) – Едно от най-красивите места в Истанбул, особено през пролетта – сезонът на лалетата. Фестът започва още в края на март и обръща традиционната европейска представа за нидерландското цвете. Оказва се, че гордостта на Холандия е всъщност емигрант от Балканите. Луковиците на лалето са пренесени до Ниската земя от Османската империя по времето на Сюлейман Великолепни през XVI век. Търговците от известния Египетски пазар, които продават и луковици от десетки сортове, твърдят, че някога много отдавна лалето било на кантар със златото. От едната страна на теглилката слагали луковичките на султанското цвете, от другата жълтици, докато се изравни везната. С калиграфията и писането има любопитна подробност – три думи в османския турски език се изписват с едни и същи букви и имат една и съща числена стойност – аллах, лале и хилял (полумесец). Това прави лалето божествено и показва, че присъствието му върху мимбера в джамията не е било просто въпрос на мода или стил. Отпътуване за България. По маршрута разглеждане на Одрин. Пристигане вечерта.

Карта

Снимки