+359 884 707 626 +359 988 792 034 082 828 013 diron@abv.bg
+359 884 707 626 +359 988 792 034 082 828 013 diron@abv.bg

Магията на Италия –Чудният свят на Юга

0
Цена
833 лв.
Цена
833 лв.
Име*
Електронна поща
Телефон*
Дата на пътуване*
Запитване*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

3383

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас

+359 82 828 013

diron@abv.bg

6 дни, 5 нощувки
Подробна информация

Магията на Италия –Чудният свят на Юга

(с всичко включено  по тази програма в цената)

Цена: 833 лв.   на човек настанен в двойна или тройна стая         

             623лв. за деца до 12г настанени в стая с двама възрастни

             913лв. при настаняване в единична стая

Туристическа програма  по маршрут: Русе – Игуменица  – Бари– Неапол – Помпей – Соренто –Позитано – Амалфи – о. Капри – Двореца Казерта – Бари – Игуменица – Русе

Минимален брой туристи за експлоатация на екскурзия: 45 туристи

 

Дати

16.05.2020 – 21.05.2020

Място на отпътуване

Русе

Час на отпътуване

07:00 

Цената включва

 • транспорт с комфортен автобус;
 • 2 нощувки на ферибот с настаняване на дек без запазено място. Препоръчваме настаняване в каюта – с предварителна резервация и заплащане
 • 3 нощувка със закуска в хотел*** в Помпей – център
 • Задължителна градска такса (city tax) за хотела в Помпей
 • Екскурзоводско обслужване по целият маршрут;
 • Ползване на слушалки по време на туристическите програми – Помпей, остров Капри и Амалфийското крайбрежие.
 • Местен автобус по Амалфийското крайбрежие.
 • Билет за кораб до остров Капри.
 • Ползване на автобус на остров Капри за туристическа обиколка на градовете Капри и Анакапри.
 • Билет за кораб до Синята пещера.
 • Входна такса за Синята пещера.
 • Наем на лодка за разходка в Синята пещера.
 • Местен екскурзовод за Помпей;
 • Местен екскурзовод за Неапол.
 • Местен екскурзовод за остров Капри и Синята пещера.
 • Местен екскурзовод за Амалфийското крайбрежие.
 • Местен екскурзовод за двореца Казерта,
 • Входна такса за двореца Казерта,
 • Слушалки за двореца Казерта,
 • Такса чек пойнт за посещаваните градове,
 • Такса ферибот и билети за ДЕК на ферибота,
 • Пътни, гранични такси и паркинги
 • Медицинска застраховка“ Помощ при пътуване в чужбина“5000 евро,
 • Придружител от агенцията.

Цената не вкючва

 • Доплащане на човек /по желание /за самолетна седалка или каюта на ферибота: с предварителна резервация и заплащане в офиса на фирмата - за седалка в зала тип „ самолетна“ - 7 евро в едната посока, - за каюта- вътрешна / без прозорец/ - за 4-ма - 24 евро в едната посока, - за каюта с външен изглед - за 4-ма - 27 евро в едната посока, - за каюта – вътрешна / без прозорец/ - за 3-ма - 34 евро в едната посока, - за каюта с външен изглед - за 3-ма - 39 евро в едната посока, - за каюта – вътрешна / без прозорец / - за 2-ма - 45 евро в едната посока, - за каюта с външен изглед - за 2-ма - 48 евро на човек в едната посока.
 • разходи от личен характер
Програма

Първи денРусе – Игуменица /Гърция/ - 910 км

07.00 ч. Отпътуване от Русе по маршрут Г КПП Кулата – Игуменица .По пътя кратки почивки. Пристигане в Игуменица/Гърция / и около 22:00 ч. нощен преход с ферибот от Гърция до Италия. Нощувка на ферибота. (Фериботът е с луксозни сепарета и седалки, пригодени за нощувка, има ресторант и бар, за желаещите да ползват самостоятелни каюти с легла за нощувка, се заявяват и заплащат допълнително).

Втори денБари – Неапол - Помпей – 350 км

Пристигане в Бари сутринта около 08.00ч..Отпътуване за Неапол. Панорамна обиколка на Неапол – живописно разположен град на брега на Неаполитанския залив, столицата на област Кампания, основана от гръцки колонизатори: Катедралата , Кралският дворец, операта “Сан Карло”.Пешеходна разходка и свободно време. Отпътуване за Помпей. Настаняване в хотел 3 зв. Нощувка.

Трети денПомпей – Соренто – Позитано – Амалфи – Помпей

Закуска. 8.00 ч.. Разглеждане на античния Помпей с местен екскурзовод (минимум 2 ч.) – възкръсналият град в подножието на Везувий. Няма друг така добре запазен и уникално оцелял цял град след изригването на вулкана от античността до сега Затова е и най-посещавания архиологически комплекс в света, обект на ЮНЕСКО -Римският форум – център на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, “Къщите на любовта”. Отпътуване за Соренто. Туристическа програма и свободно време. След прекосяване на планините над Соренто, следва спускане към Амалийското крайбрежие. Това е едно от най- красивите кътчета на нашия континент – стръмни брегове над лазурното море, божествени вили сред пищна зеленина, рибарски селца в пазвите на очарователни заливчета. Екскурзията се осъществява с местен автобус по крайбрежния път, откриващ възхитителни гледки. Спираме за фото пауза от терасата над Позитано, построен почти напълно вертикално върху скалата. За съжаление в града с автобус не се влиза, но за това пък се влиза в Амалфи с туристическа програма – пешеходна разходка в централната част на града и свободно време.Посещава се катедралата «Сан Андреа»,чийто врати са донесени от Константинопол в началото на ХI век, тогава, когато Амалфи и Позитано са били част от малка република с огромна флота и невероятна история. В Катедралата се пазят мощите на Светеца. Връщаме се в Помпей. Нощувка.

Четвърти денПомпей – остров Капри – Синята пещера –Помпей.

Закуска. 8.00ч. Отпътуване за изключително красивия средиземноморски остров Капри, наричан още Райския остров“. До него се стига с кораб, там има организиран транспорт с автобус за разглеждане на двата града – Капри и Анакапри. Посещението на Острова продължава с кораб до Синята пещера. Това е едно уникално, незабравимо преживяване. Светлината в пещерата идва от недрата на водата и това е причината всичко да е в нюансите на синьото.Казват, че това са светлините, идващи от Рая. Не може да се опише – трябва да се види!
Връщане в Помпей. Нощувка.

Пети денПомпей – Кралския дворец Казерта – Бари

Закуска. Отпътуване за последната изненада от нашата екскурзия – дворица Казерта – Неаполитанският съперник на Версай. Карлос III Борбунски решава да издигне двореца Казерта като символ на моща и величието на борбунската кралска династия, който дворец да съперничи по красота и пищност на френския Версай. Със своите 1200 стаи той е най-големият дворец, построен в Европа през 18 век, вписан в Световното наследство на ЮНЕСКО, като в номинацията е вписано обоснование – „ Лебедовата песен на бароковото изкуство“. Дворецът Казерта е използван като снимачна площадка за редица холивудски продукции. Обиколката на двореца е с екскурзовод и слушалки. След обяд отпътуване за пристанището в Бари . Нощен преход с ферибоот до пристанището в Игуменица – Гърция. По желание, срещу допълнително заплащане можете да пренощувате в каюта на кораба, както и да вечеряте.

Шести денИгуменица – Русе – 910 км.

Пристигане в Русе – вечерта около 20ч.

Карта

Снимки