+359 884 707 626 +359 988 792 034 082 828 013 diron@abv.bg
+359 884 707 626 +359 988 792 034 082 828 013 diron@abv.bg

НОВА ГОДИНА в Суботица, Сърбия

0
Няма места!
690 лв.
Няма места!
690 лв.
Име*
Електронна поща
Телефон*
Дата на пътуване*
Запитване*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

8567

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас

+359 82 828 013

diron@abv.bg

4 дни, 3 нощувки
Подробна информация

Дати

30.12.22 – 02.01.2023г.

Място на отпътуване

Русе

Час на отпътуване

05.00ч

 Маршрут: Русе – Суботица – Русе

Цена: 690лв.  

Суботица е град в областта Войводина, разположен в северoзападната част на Сърбия. Градът е известен със своята архитектура, представена от различни стилове, от готика до Aр Нуво, означаващ „какво ново в изкуството”. Богатото културно наследство, пищно украсени сгради, eвропейски дух и чар – това отличава града и го прави така очарователен. Четирите църкви, в които се изповядват различни религии, са израз на толеранс към релегиозния култ в града. Именно заради това, Суботица се определя като един интересен и красив град. В околностите на град Суботица има две езера: езерото Палич със золоогическата си градина, спортни терени, алеи за разходка и езерото Лудас – защитен природен резерват, в който може да се срещнат редки птици. Градът и района около него е известен с така наречените „Пясъчни вина”, които се отглеждат на пясъчен терен, и от там идва наименованието им.

ПРОГРАМА:

1 ден: /30 декември 2022 г./

5.00 ч. – отпътуваме от Русе. Преминаваме през Румъния.

Пристигаме в късния следобед. Посрещат ни с напитка за „Добре дошли в хотела“.

Вечеря с музика на живо. Нощувка в хотел 4зв..

2 ден: /31 декември 2022 г./

Закуска. Разходка из историческия център на Суботица, където стъпка по стъпка ще открием мултикултурният дух на града: Народното позорище /Народният театър/, Градският театър, Кметството или Градската куча, Синагогата (отвън), православният храм Възнесение Господне, Катедралата Св.Терезия. Зад палитрата от богато украсени сгради, ще видим стилове от необарока, класицизма и по–модерните от XX-ти век.

Продължаваме с екскурзия до езерото ПАЛИЧ – град – курорт, разположен на едноименното езеро, смятано за най-голямото в Сърбия, и известно със своите кални бани и СПА центрове. Със своите забележителни обекти – Водната кула, Кабарето за жени, Голямата тераса, Музикалния павилион, както и добре познатото езеро, уникалната тишина и спокойствие, всяка част от тази магия помага на туристите да открият красотите на това селище. Разхождаме се около крайезерната алея, след което се връщаме в хотела. Отпътуваме за винарна „Дворецът на вината“, където можем да се насладим на 8 марки отлежали вина – Talijanski rizling, Šardone, Sovinjon blan, Don Oliver, Karmen, Tempranjilo, White Bermet and Black Bermet and Black Burgundac. Дегустацията ще бъде придружена от ябълки, сирена и маслини.

Обяд в ресторанта на хотела.

Свободно време.

20:00 – Новогодишна празнична вечеря с музика на живо и неограничено количество местен алкохол.

3 ден: /01 януари 2023 г./

Закуска.

Отпътуваме за Келебия, китно селище, разположено на 8 км от Суботица. Именно там, освен че ще посетим една от най-известните конеферми, в която се отглеждат породистите коне липицанер, ще обядваме в автентична обстановка с греяно вино и чай с ром, с жива музика. Също така ще имаме възможност  да се разходим с карета с впряг(според метеорогичните условия).

Втора празнична вечеря в ресторанта на хотела хотела с музика на живо.

4-ден: /02 януари 2023 г./ 

Закуска. Отпътуваме за Русе. Пристигаме в Русе вечерта.

Описание на хотела:

Хотел Patria е хотел 4* (www.hotelpatria.rs), разположен в идеалния център на Суботица. Комуникативното му място позволява човек да се потопи в атмосферата на историческият център на града и да се усети уникалната смесица на архитектура, традиции и разбирания от Централна Европа и Балканския полуостров. Стаите са удобни и просторни. Ресторант Vojvodinian предлага местна и интернационална кухня, ако искате да се отпуснете с питие или парче торта, можете да го направите в кафе – сладкарница Makarena.

 • Транспорт с луксозен автобус *** /климатик, видеосистема, мини бар/
 • 3 нощувки със закуски в хотел 4зв.,
 • 2бр. празнични вечери с жива музика;
 • 1бр. регулярна вечеря с жива музика;
 • 1бр. обяд с жива музика в конеферма „Келебия“ с греяно вино и чай с ром
 • 1бр. обяд;
 • Дегустация на 8 вида вино във винарна „Дворецът на вината“;
 • Конна езда и разходка с карета в конеферма „Келебия“;
 • Пешеходна туристическа обиколка на Суботица;
 • медицинска застраховка за лица до 70г.
 • екскурзоводско обслужване по маршрута

Цената не вкючва

 • Разходи от личен характер
 • навършилите 70г. доплащат 4 лв. за допълнителна застраховка
Програма
Карта

Снимки