+359 884 707 626 +359 988 792 034 082 828 013 diron@abv.bg
+359 884 707 626 +359 988 792 034 082 828 013 diron@abv.bg

Кралски Краков 2024

0
Цена
798 лв.
Цена
798 лв.
Име*
Електронна поща
Телефон*
Дата на пътуване*
Запитване*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

11166

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас

+359 82 828 013

diron@abv.bg

6 дни, 5 нощувки
Подробна информация

       КРАЛСКИ КРАКОВ

Цена: 798 на човек в двойна стая

Програма: Русе – Арад – Краков – Освиенцим – солна мина Величка – Арад – Русе

 

1 ДЕН /РУСЕ – АРАД/

Отпътуване от Русе. Пътуване през Румъния. Следобед настаняване в хотел в централната част на Арад. Пешеходна разходка. Свободно време. Нощувка.

2 ДЕН /АРАД – КРАКОВ/

Закуска. Отпътуване към Краков – бившата столица на Полша, а сега нейн културен център. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ДЕН /КРАКОВ/

Закуска. Туристическа програма в Краков, чиято стара част се намира в списъка за световно културно наследство на Юнеско от 1978г.: хълма Вавел, Катедралата Св.Станислава и Вацлав (където са били коронясвани полските крале), Кралския дворец от 14век; след това ще извървим т.нар. „Кралски път” (Trakt Krolewski): търговската улица Гроцка ще ни изведе на Главния площад (Rynek Glowny), най-големият средновековен пазарен площад в Европа на който се намират паметника на Адам Мицкевич, ренесансовия базар Сукйенице, на чиито горен етаж се е помещавал Националния музей на Краков, базиликата Св.Мария от 14 век. След площада ще продължим по улица Флорианска, която завършва с Флорианската порта и Барбакана (добре запазена част на отбранителната система на града от 14 и 15 век). Свободно време за самостоятелна разходка или посещения по интереси. Нощувка.

4 ДЕН / КРАКОВ – Освиенцим /

Закуска. Свободно време в Краков или по желание допълнителна екскурзия до Освиенцим за посещение на някогашния нацистки концентрационен лагер Аушвиц-Биркенау (сега паметник-музей под закрилата на Юнеско). Укрепените стени, бодлива тел, платформи, казарми, бесилки, газови камери и фурни за кремация свидетелстват за начина, по който нацистите подхождат към геноцида в бившия концентрационен лагер на смъртта Аушвиц Биркенау (Auschwitz Birkenau ), който е най-голям в Третия райх – 1,5 милиона души, сред които много евреи, са били държани в условия на системен глад, измъчвани и убивани. Този лагер е символ на жестокостта, проявявана към други човешки същества през двадесети век.

Връщане в Краков.

Нощувка.

5 ДЕН /КРАКОВ – МИНА ВЕЛИЧКА – АРАД/

Закуска. Отпътуване за известната солна мина Величка (включена в списъка на Юнеско) eксплоатирана в продължение на около 900 години. Първият тунел в мината е прокопан през 1280 година. От тогава досега шахтите, заедно с природните образувания (подземни езера и проходи) са разширени на обща дължина 300 километра на 9 етажа, достигащи 327 метра под земята. Много известни личности посещават мината от създаването и – Коперник, Гьоте, Сара Бернар, Менделеев. Галериите, пещерите са пълни със скулптори от солни кристали изработени с невероятно майсторство. В подземните зали се намират катедрали, параклиси, езера и изложби. Тази мина е чудесният пример, как природа и човек могат да направят нещо наистина красиво.

Продължаваме за Арад. Нощувка.

6 ДЕН /АРАД – РУСЕ/

Закуска. Отпътуване за Русе. Пристигане вечерта.

 

 

Дати

03.09. – 08.09.2024 г.

Място на отпътуване

Русе

Час на отпътуване

07.00ч

Цената включва

  • Транспорт с луксозен автобус *** /климатик, видеосистема, мини бар/
  • 3 нощувки със закуска в хотел 3 звезди в Краков;
  • 2 нощувки със закуска в хотел 4 звезди в Арад;
  • Екскурзовод на български език за Краков;
  • Екскурзовод на български език за Аушвиц;
  • Пътни и гранични такси;
  • Медицинска застраховка за лица до 70г.
  • Екскурзоводско обслужване

Цената не вкючва

  • Входна такса за Солна мина Величка – 122 PLN
  • Входна такса за Аушвиц -
Програма
Карта

Снимки