+359 884 707 626 +359 988 792 034 082 828 013 diron@abv.bg
+359 884 707 626 +359 988 792 034 082 828 013 diron@abv.bg

Празник на лалето в ИСТАНБУЛ 2024

0
Цена
553 лв.
Цена
553 лв.
Име*
Електронна поща
Телефон*
Дата на пътуване*
Запитване*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

11169

Имате въпроси?

Не се колебайте да се свържете с нас

+359 82 828 013

diron@abv.bg

3 дни, 2 нощувки
Подробна информация

Празник на лалето в ИСТАНБУЛ 

2 НОЩУВКИ  без нощен преход вкл. всички екскурзии и входни такси по програмата

Цена: 553лв.

ПРОГРАМА

1 ДЕН – Тръгване от Русе от 05:00 часа. Пристигане в Истанбул около 15 часа. Настаняване в хотел 4**** в централната част на града. Свободно време за разходка по централната улица Istiklal. Нощна обиколка на Истанбул с лицензиран екскурзовод с посещение на квартал „Аташехир” в азиатската част на Истанбул, където се намира Watergarden Istanbul – най-големият гастрономичен и развлекателен център в Европа. Ако искате да се почувствате като в Дубай и да се докоснете до едно от чудесата му, може да посетите МОЛ Watergarden Istanbul с Пеещите фонтани. Ще наблюдавате светлинното шоу с танца на Пеещите фонтани – изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди кв.м в сърцето на Watergarden и се смята за най-големия басейн в Европа. Връщане около 22ч. Нощувка.

2 ДЕН – Закуска. Денят започва с трансфер /с автобус и лицензиран екскурзовод на български език през целия ден/ до пристанището.  Разходка с корабче по Босфора (около 1,5ч.)Панорамна обиколка на гр. Истанбул с местен екскурзовод на български език бълг. църква „Св.Стефан”. Продължаваме към кв. «Султан Ахмет». Тук се посещава Хиподрума с Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм II, Синята Джамия,  джамита Света София и  стария султанския дворец Топкапъ Сарай (ще разгледаме външния двор-без входна такса с екскурзовода). Това е eдин от най-древните и големи дворци в света, център на държавното управление на една от трите най-могъщи империи – Османската – в продължение на 400 години,  

Денят завършва с посещение на кораб-ресторант с вечеря и фолклорна шоу програма с ориенталски танци с неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки с включен трансфер. Нощувка .

3 ДЕН – Закуска. Освобождаване на хотела. Денят започва с преминаване в азиатската част на града(дневна обиколка с екскурзовод) по въжения мост над пролива “Босфора” – посещава се местността Чамлъджа в азиатската част, където туристите  могат да пийнат чай или кафе. Посещение на Двореца Бейлербей. Султан Абдул Азис построява двореца – фантазия от бял мрамор сред магнолиева горичка. Дворецът бил лятна резиденция на султаните и място, където отсядали най-важните чуждестранни гости..

Разходка до парка ЕМИРГАН (парка на лалетата) – Едно от най-красивите места в Истанбул, особено през пролетта – сезонът на лалетата. Фестът започва още в края на март  и  обръща традиционната европейска представа за нидерландското цвете. Оказва се, че гордостта на Холандия е всъщност емигрант от Балканите. Луковиците на лалето са пренесени до Ниската земя от Османската империя по времето на Сюлейман Великолепни  през XVI век. Търговците от известния Египетски пазар, които продават и луковици от десетки сортове, твърдят, че някога много отдавна лалето било на кантар със златото. От едната страна на теглилката слагали луковичките на султанското цвете, от другата жълтици, докато се изравни везната. С калиграфията и писането има любопитна подробност – три думи в османския турски език се изписват с едни и същи букви и имат една и съща числена стойност – аллах, лале и хилял (полумесец). Това прави лалето божествено и показва, че присъствието му върху мимбера в джамията не е било просто въпрос на мода или стил. След уникалната разходка. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.

 

Дати:

12.04. – 14.04.2024

19.04. – 21.04.2024

26.04. – 28.04.2024

Място на отпътуване:

Русе

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус до Мармарис от Русе
  • 2 нощувки със закуски в хотел 4**** (при настаняване в двойна или тройна стая;)
  • вечеря на кораб-ресторант по Босфора с неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки;
  • входни такси за двореца Бейлербей
  • панорамна обиколка на гр. Истанбул;
  • екскурзовод за Истанбул на български език – 3 дни;
  • екскурзия до Watergarden с нощен Истанбул;
  • Пътни такси и паркинг;
  • Медицинска застраховка с покритие 4000 евро на ЗД "Лев Инс" за лица до 70 години
  • Прeдставител на фирмата

Цената не вкючва:

  • Медицинска застраховка за лица от 70 години до 80 години - доплащане 3 лв.
  • Разходи от личен характер

Условия за настаняване и пътуване:

  • - Настаняването в автобусите е според датата на записване
  • - Деца пътуващи с един или без родители, представят нотарилна декларация от единия или двамата родители(копие и оригинал), акт за раждане(копие и оригинал) и международен паспорт.
  • - Възможно е пътуване с лична карта.
Карта

Снимки